galerie

Stravi vindt het belangrijk om opkomende en jonge kunstenaars te helpen. Hiervoor is een galerie in het leven geroepen waarbij kunstenaars hun werk ter promotie op een fysieke locatie in Vught en op deze website ten toon kunnen stellen. Op onze locatie in Vught kunnen kunstenaar en belangstellenden direct contact maken en kunnen kunstwerken ook verkocht worden. Stravi hoopt met deze galerie een brug te kunnen slaan tussen de klanten van Stravi, zoals musea, veilinghuizen, commerciële kunstgaleries, kunstverzamelaars en verder geïnteresseerden enerzijds en de kunstenaar anderzijds. De galerie is geheel kosteloos, dus geen kosten voor de huur van de galerie en ook geen commissie over de verkoop. Voor meer informatie kunt u contact met ons opnemen.

 

Elly Strang (keramiek)

Elly volgde haar opleiding aan de Kunstacademie in Arendonk en begon daarna haar eigen atelier in ‘s-Hertogenbosch. Ze werkt daar hoofdzakelijk met porselein, dikwijls in potvorm, omdat juist die basale vorm de transparantie en het kleurgebruik zo goed tot hun recht laat van dunne wol met zijde en andere mooie stoffen, zoals kant. Van beide disciplines zijn tijdens de tentoonstelling voorbeelden te zien.

 

www.keramiekellystrang.nl

 

José Vos (keramiek)

Speciale technieken leerde zij tijdens het volgen van cursussen en masterclasses. In deze expositie laat ze haar voorkeur zien voor raku, een speciale techniek voor het stoken van keramiek in een raku oven. Werk, dat raku gestookt is, geeft een doorleefde uitstraling.

 

 

 

 

Herbert Vos (glasfusen)

In de afgelopen tijd heeft hij zich tevens vertrouwd gemaakt met de techniek van het ‘sandcasten’ van glas, waarbij glas wordt gesmolten in een vorm van zand vermengd met fijne klei (bentoniet). Inmiddels werkt hij met verschillende technieken en materialen en maakt zowel vazen en schalen als objecten van glas.


Bijzonder is dat José en Herbert ook samen objecten maken in een combinatie van keramiek en glas.

 

 

 

 

 

 

 

Rietje de Bijl (kijk-kastjes)

Rietje de Bijl volgde haar opleiding tot beeldend kunstenaar aan de Vrije Hogeschool voor de kunsten in Driebergen met de specialisaties schilderen en textiel. Zij werkt in haar kastjes en collages graag met oude materialen, die zij een nieuwe betekenis wil geven. De zichtbare vergankelijkheid door de tijd in de voorwerpen boeit haar. De poëzie van de objets trouvé zoals: fragmenten uit oude boeken, kinderspelen, gereedschappen brengt zij zo op een andere wijze naar voren. Soms zijn de werken kwetsbaar en transparant, soms robuust.Rietje maakt ook boekobjecten en schilderijen.


www.rietjedebijl.nl

 

 

 

Agenda