kunstenaarsJacqueline_Hendrickx_Galerie_Stravi.jpg

Jacqueline Hendrickx

Jacqueline Hendrickx is geboren (1957) en getogen in Berlicum. Schilderen is al jaren een passie voor haar, waarbij ze voornamelijk met acryl op doek werkt. Alhoewel ‘de vrouw’ lange tijd een geliefd onderwerp is geweest, heeft zij zich ontwikkelt van figuratief abstracte vormen naar haar huidige manier van schilderen. Op dit moment haalt ze haar inspiratie uit architectuur, licht, ruimte en kleur. Ze zoekt haar basis in lijnen en speelt hierbij met licht, ruimte en kleur. Elk schilderij is opnieuw een worsteling, welke lijn klopt, welke moet weg, waar moet er een bij, waar komt licht, welke kleur geeft de juiste toon in de compositie. Tijdens deze zoektocht verwondert ze zich er regelmatig over wat lijnen, kleur en ruimte kunnen doen met het gevoel, maar ook met de fantasie. Bij een schilderij wil ze mensen laten kijken, zich laten afvragen hoe het zit. Mensen op het verkeerde been zetten, zodat ze erover gaan praten. Dat maakt voor haar een schilderij spannend.

http://www.jacquelinehendrickx.com
Galerie_Stravi-Rietje_de_Bijl.png

Rietje de Bijl

Rietje de Bijl volgde haar opleiding tot beeldend kunstenaar aan de Vrije Hogeschool voor de kunsten in Driebergen met de specialisaties schilderen en textiel. Zij werkt in haar kastjes en collages graag met oude materialen, die zij een nieuwe betekenis wil geven. De zichtbare vergankelijkheid door de tijd in de voorwerpen boeit haar. De poëzie van de objets trouvé zoals: fragmenten uit oude boeken, kinderspelen, gereedschappen brengt zij zo op een andere wijze naar voren. Soms zijn de werken kwetsbaar en transparant, soms robuust. Rietje maakt ook boekobjecten en schilderijen.


http://www.rietjedebijl.nl
Galerie_Stravi_Birgit_Doesburg.jpg

Birgit Doesborg

Edelsmid Birgit Doesborg uit ’s-Hertogenbosch maakt s ieraden en objecten met de Mokume-gane smeedtechniek. Dit is een oude Japanse techniek, waarbij verschillende soorten lagen metaal aan elkaar worden gesmeed. Er ontstaan organische lijnen en patronen in het materiaal dat daarna verwerkt wordt in sieraden of gebruiksvoorwerpen. De fascinatie van Birgit voor de Mokume-gane techniek is de uitdaging en complexiteit van deze oude techniek. Birgit is een van de weinigen in Nederland die met deze techniek werkt

http://www.dutchartdesignsalon.com
Mieke_Reijner_Galerie_Stravi.JPG

Mieke Reijner - Verhoeven

Mieke Reijner - Verhoeven uit ’s-Hertogenbosch is autodidact keramiste en ontplooit naast haar baan al geruime tijd haar creatieve kwaliteiten.Mieke is present met speels keramiek in vrolijke vormen en kleuren, als kunstvoorwerp maar ook om echt te gebruiken. Bijna alle werken worden verfraaid met een accent van goudluster, dit is een vloeibaar materiaal dat in de derde stook wordt omgevormd naar goud.

http://www.dutchartdesignsalon.com
Marjo_Smits_Galerie_Stravi.JPG

Marjo Smits

Zoeken naar verbinding van de innerlijke en de uiterlijke wereld of zo je wilt tussen hemel en aarde en dat vorm te geven dat is wat mij voortdurend inspireert en verder drijft. Mensfiguren zijn daarvoor een prachtig uitgangpunt en soms maak ik gebruik van wat abstractere vormen.Klei is voor mij de materie bij uitstek, want daar zit de wijsheid van miljoenen jaren al in besloten en is daardoor uiterst geschikt om mij te helpen die verbinding tot stand te brengen.
Mijn weg is wat betreft scholing gegaan langs een basisopleiding ruimtelijke vorming, de tuinarchitectuur en de masteropleiding Florale vorming. Vanuit die basis heb ik zelf mijn eigen weg gezocht en gevonden in beelden van klei.

http://www.marjo.eu
Juul_Treitel_Galerie_Stravi.JPG

Juul Treijtel

Juul Treijtel is in 1970 geboren in Vught, waar zij in een creatief gezin is opgegroeid. Ze haalde haar diploma edelsmeden in 1996 te Schoonhoven en werkt sindsdien als zelfstandig edelsmid. Haar werk is voornamelijk geinspireerd op vormen uit de natuur die zij vertaald in prachtige sieraden. In haar atelier laat ze de creativiteit de vrije loop. Ook maakt ze veel werk in opdracht. Na een gesprek met de persoon waar het sieraad voor is komt er altijd weer een persoonlijk ontwerp te voorschijn. Haar motto:"Ieder mens is uniek een sieraad mag dat ook zijn". Haar drive in het vak is dat je mensen blij maakt. Of het nu gaat om trouwringen of een sieraad met as, volgens Juul Treijtel is een sieraad een stukje emotie.

http://www.jtsieraden.nl
Galerie_Stravi_Ingrid_v_Damme.jpg

Ingrid van Damme

Ingrid van Damme heeft de vakschool voor Goud en Zilversmeden te Schoonhoven gevolgd. Om meer praktijkervaring op te doen heeft zij, tijdens de opleiding, zelf een stageplaats gezocht en gevonden bij J v.d. Elzen te Berlicum. Dit was in de periode dat de Vereniging van Goud en Zilversmeden (VGZ) een ontwerpwedstrijd ter gelegenheid van het huwelijk van Willem-Alexander en Maxima had uitgeschreven. Samen hebben ze toen een ontwerp gemaakt en ingediend voor deze wedstrijd. Dit ontwerp ”een hoofdsieraad voor Maxima” kreeg de meeste stemmen en werd uiteindelijk de winnaar. Na het behalen van haar diploma in 2002 is ze haar eigen atelier gestart: Atelier ID, wat gevestigd is te Sint Michielsgestel

http://www.atelier-id.nl
Galerie_Stravi_SAAR_Artwear.jpg

SAAR Artwear

SAAR Artwear slaat een brug tussen kunst en juwelen. Saar verdeelt originele doeken van vooraanstaande kunstenaars in stukken oa. Jan Cremer, Cole Morgen, Ruud de Wild. Uit ieder uniek stuk, dat in een speciaal ontworpen omlijsting wordt geplaatst, haalt ze een fragment. Het fragment wordt gevat in een hanger en draagbaar gemaakt als collier. Naast Artwear blijft Saar werken aan SAAR Artistic Jewellery. Deze eigenzinnige sieradencollectie kenmerkt zich door gebruik van pure materialen, pure pigmenten en edelstenen met edelmetaal (goud en zilver). Saar laat zich bij haar ontwerpen leiden door de vorm van de steen zelf. En voorop staat draagbaarheid.

http://www.saardesign.nl
Galerie_Stravi_Marlies_Degreef.JPG

Marlis Degreef-Mackels

Marlis Degreef-Mackels werd geboren in Keulen en is zich na haar komst naar Nederland in 1978 gaan verdiepen in het uitbeelden van haar emoties in klei. Na het volgen van diverse cursussen, waarbij de draaischijf opleiding de eerste was, is ze overgestapt op werken met het materiaal Papydur. De daaruit gemaakte sculpturen worden vervolgens via een mal in brons gegoten, in een maximum van 7 exemplaren. De sculpturen komen geheel uit eigen inbreng, en de inspriraties komen rechtstreeks uit het hart. Wat ze produceert noemt ze dan ook haar kinderen, en telkenmale als iemand haar beelden bekijkt, bekruipt haar een gevoel van trots omdat anderen ook haar werk weten te waarderen.

http://www.marlisdegreef.exto.nl
Galerie_Stravi_Claudia_van_Ede.jpg

Claudia van Ede

Claudia van Ede maakt al sinds 30 jaar beelden van keramiek en schilderijen. Naast het bijscholen in diverse disciplines is zij in 2001 de opleiding gaan volgen voor creatieve therapie aan de Hogeschool van Arnhem en Nijmegen, waar ze in 2005 is afgestudeerd in de beeldende richting. Haar inspiratie haalt zij vooral uit haar werk als creatief therapeut binnen de psychiatrie. Het werken met mensen, die hun leven weer op de rails proberen te krijgen, is een oneindige inspiratiebron voor haar. Daarnaast werkt ze in opdracht voor bedrijven en particulieren. Haar beelden worden na het bakken behandeld met glazuur of met een eigen ontwikkeld procede en zijn zowel geschikt voor binnen als voor buiten.

http://www.claudiavanede.nl
Galerie_Stravi_Araun_Gordijn.jpg

Araun Gordijn

Araun Gordijn (1947) studeerde in 1969 af aan de Gerrit Rietveld Akademie en maakte naam met realistische schilderijen over een gedroomd en gereconstrueerd Amerika. In zijn (stads)landschappen figureren vaak automobielen en tankstations. Er is altijd sprake van een terugblik in de tijd, op een nostalgische wijze getint.Araun Gordijn won meerdere prijzen met zijn werk, waaronder de Europaprijs voor schilderkunst. Zijn werk is terug te vinden in particuliere, rijks en tal van (internationale) bedrijfscollecties. Hij publiceerde acht boeken : o.a. City Limits, Drive the Sidewalk, Still America, This & This.
Titel: Chevrolet twin Los Angeles, techniek aquarel, formaat 50x70 cm, kunstenaar Araun Gordijn, jaar ontstaan 2012

http://www.araungordijn.nl
Galerie_Stravi_Elly_Strang.jpg

Elly Strang

Elly Strang, keramiste met opleiding kunstacademie Arendonk; tevens heeft zij zich bekwaamd in verschillende technieken van het vilten.
Elly werkt graag met donkerbakkende klei en met heel dunne porselein, soms voegt zij deze beide materialen samen in een object om daarmee ook het contrast, zowel in materiaal als in kleur te benadrukken. Een enkele maal wordt gebruik gemaakt van kleurtoevoegingen. Ze maakt objecten, die soms ook als gebruiksvoorwerp kunnen dienen. Veel van de porseleinen voorwerpen zijn zeer dun en transparant. Bijzonder is, dat John Sanders en Elly een samenwerking zijn begonnen in zilver met porselein.

http://www.keramiekellystrang.nl
Galerie_Stravi_Herbert_Vos.jpg

Herbert en Jose Vos

Jose Vos, autodidact hoofdzakelijk op het gebied van keramiek en vilt. Speciale technieken leerde zij tijdens het volgen van cursussen en masterclasses. In deze expositie laat ze haar voorkeur zien voor raku, een speciale techniek voor het stoken van keramiek in een raku oven. Werk, dat raku gestookt is, geeft een doorleefde uitstraling.Hert Vos, Glaskunstenaar, autodidact na een basiscursus glasfusen. In de afgelopen maanden heeft hij zich tevens vertrouwd gemaakt met de techniek van het casten van glas.Inmiddels werkt hij met verschillende technieken en materialen en maakt zowel vazen en schalen als objecten van glas. Bijzonder is, dat Jose en Herbert ook samen objecten maken in een combinatie van keramiek en glas.

http://www.glas-keramiek-herbert-jose.nl
John_Sanders_Galerie_Stravi.jpg

John Sanders

Na een carriere van 25 jaar in de werktuigbouw, was hij toe aan een nieuwe uitdaging. Hij startte met een cursus sieraden en ruimtelijke vormen in metaal en kunststof. Een kunstenaar/goudsmid kwam met het voorstel om in zijn atelier een echte opleiding te volgen, gedurende 2 jaar heeft hij daar aan het echte werk kunnen ruiken. In februari 2010 werd de opleiding Vakbekwaamheid Goud en Zilversmidse bedrijf (niveau ambacht) van de Vakschool Schoonhoven afgerond en in juli 2010 startte hij met een eigen atelier. Hij wordt gefascineerd door de zwaartekracht omdat deze natuurkracht overal in de kosmos bepaald hoe vormen eruit zien en zich gedragen Met mooie tastbare vormen probeert hij de invloed van zwaartekracht duidelijk te maken. In zijn atelier wordt met passie en op vakkundige wijze met veel aandacht voor detail en afwerking voornamelijk zilveren sieraden gemaakt, in eigen vormgeving, of in opdracht van de klant.

http://www.GravityArt.nl
Torso7-20071019-40cms.jpg

Jan-Clemens Lampe

Jan-Clemens Lampe is beeldend kunstenaar en dichter. Hij maakt fotografische werken, en werken in gemengde technieken, oliepastel en in acryl op papier en op doek.
Van zijn gedichten heeft hij een aantal in cortenstaal uitgevoerd voor plaatsing in tuin of op terras.
Torso 7; uit de serie torso’s van Jan-Clemens Lampe. Deze serie wordt, opgeplakt en in passe-partout, gebracht in Monart atelier lijsten in gewassen essen van 102,5x128,5 cm.

http://www.janclemenslampe.nl
lesliesegeren.jpg

Leslie Segeren

Als eerste tonen wij u een greep uit de collectie van Leslie Segeren. Eind jaren ’80 heeft Leslie Segeren de keramiekopleiding SBB te Gouda gevolgd. Hierna heeft zij een opleiding genoten aan de kunstacademie in ‘s-Hertogenbosch. Na jaren niets met klei te hebben gedaan, heeft zij haar passie weer opgepakt en besloten een eigen atelier te beginnen. Eind 2007 was haar plan realiteit. Haar eigen atelier was geboren, waar Leslie sindsdien bijna dagelijks te vinden is, werkend aan haar objecten in wording. Haar objecten ontstaan door voortdurend te experimenteren en te spelen met organische vormen. Wat opvalt in haar werk is herhaling. Net als in de natuur zorgt dit spel van ritme voor balans en kracht. Vernieuwende beelden ontstaan, het resultaat van ‘monnikenwerk’, soms wel en soms niet functioneel, dit is aan de kijker zelf.

http://www.keramiekatelierleslie.nl/